Sillä on merkitystä mille puolueelle annat äänesi!

27.3.2023

Tiedoite 27.3.2023                                                                         Julkaisuvapaa heti

 

Sillä on merkitystä mille puolueelle annat äänesi!

Suurin osa tes neuvotteluista on saatu maaliin, mutta vielä ei ole aika huokaista helpotuksesta. Sillä yhtä tärkeää on eduskuntavaalien lopputulos tulevaisuuden työehtosopimuksien kannalta. Oikeiston ja työnantajien hallitusohjelmatavoitteissa esitetään monia työntekijän aseman heikennyksiä. Esimerkiksi paikallisen sopimisen mahdollistamisesta lainsäädännöllä työpaikoilla. Tämä voi pahimmillaan tarkoittaa työnantajan yksipuolista sanelua ja tes:in alittavia paikallisia sopimuksia. Me haluammekin muistuttaa kaikkia, että mikään ei tällä hetkelläkään estä paikallista sopimista työehtosopimuksia paremmin. Oikeisto haluaa myös rajoittaa työntekijöiden lakko-oikeuksia lailla. Eli emme saisi olla enää missään lakoissa, tukilakoissa tai mielenilmauksissa.

Jos oikeistopuolueet muodostavat seuraavan hallituksen tullaan eduskunnassa varmasti käsittelemään tulevalla hallituskaudella sunnuntaityökorvausten poistamista, ansiosidonnaisentyöttömyyskorvauksen tason ja ajan laskemista sekä monia muita tavalliseen duunariin vaikuttavia heikennyksiä. Keskusteluissa olevat leikkaukset julkiseen sektoriin vaikuttaisivat suoraan terveydenhoitopalveluiden heikentymisen myötä ihmisten työkykyyn sekä yleiseen jaksamiseen. Julkisen puolen leikkaukset tuovat myös varmasti painetta vaihtaa kuntien keittiöissä kotimainen lähiruoka ulkomailla tuotettuun halvempaan vaihtoehtoon. Muistakaa siis äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa työväen puolueita.

Helmikuun työllisyyskatsauksen mukaan suomessa on 258 100 työtöntä työntekijää mikä on 7 500 vähemmän kuin vuosi sitten, yli vuoden pitkäaikaistyöttömiä näistä on 85 900. Avoimia työpaikkoja taas on 198 400 mikä on 44 000 vähemmän, kuin vuosi sitten. Tämä suhde kertoo ainakin sen, että jotain avoimien työpaikkojen houkuttelevuudessa on pielessä. Työnantajat haluavat vielä ennestään heikentää yhdessä oikeiston kanssa työttömien ja työntekijöiden asemaa. Leikkaamalla köyhimmiltä ja heikentämällä työehtoja. Kysymmekin kannattaako ottaa työtä vastaan, jonka palkka ei riitä edes arjen pyörittämiseen? Parempi huominen kaikille, ei vain harvoille! Siksi juuri sinun äänesi on tärkeä. Siksi poliittinen vasemmisto.

 

Turun Elintarviketyöntekijät 144 ry

kevätkokous

Lisätiedot:

Jukka Silvonen

Puheenjohtaja

Puh. 040 825 7001

jukka.silvonen@ao144.eu