Kesämatka Pärnuun

5.7.2023

Kirjoitus: Jukka Silvonen Kuvat: Hannu Lehto

Ammattiosastomme järjesti erittäin onnistuneen kesämatkan kylpylähotelli Hestia Strandiin Viron Pärnuun 2.-5.7.2023. Reissuun osallistui 40 henkilöä ja kaikille jäi hyvä mieli matkasta. Sää ei meitä matkalla oikein hellinyt varsinkaan, jos rannalla olisi halunnut aikaa viettää. Vettä satoi kunnolla joka päivä. Myrskytuuli lisäsi omalla läsnäolollaan haasteellisuutta, unohtamatta mereltä tulleita ukkosrintamia. Oli siellä onneksi poutaa välissä ja aurinkoakin nähtiin joka päivä. Matkalla tutustuttiin keskustaan ja kauppakeskuksiin vierailtiin myös yhtenä päivänä Latvian puolella. Mahtava homma oli myös, että meillä oli bussi käytössä koko matkan ajan, jolloin halukkaiden oli helppo liikkua ohjatusti. Kävimme myös yhtenä iltana syömässä yhteisillallinen loistavassa Alexandri Pubissa.

Keskustassa oli monenlaisia rakennuksia mahtavia maisemia, joista muistoksi saatiin upeita kuvia. Ravintoloita oli myös monta monen laista ja ruokaa on saatavilla varmasti jokaiseen makuun. Shoppailijoiden iloksi kauppakeskuksissa oli alennukset menossa ja erilaisia kauppoja oli riittävästi. Paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa, joten hyvin voidaan mennä uudestaan käymään Pärnussa. Kolmen yön miniloma meni todella nopeasti.

Kotimatkalla meillä oli vielä neljä tuntia aikaa tutkia pikaisesti Tallinnaa ennen laivaan nousua. Tallinnassa osa kävi tekemässä viimehetken ostoksia, kun taas toiset tutustuivat vanhaan kaupunkiin ja kahviloihin. Iso kiitos kaikille matkaan osallistuneille toivottavasti nähdään seuraavassa tapahtumassa. 

Jos haluat mukaan ammattiosaston mahtaville reissuille niin Suomessa kuin ulkomailla niin seuraa ihmeessä ilmoitteluamme somessa, kotisivuilla ja työpaikan ilmoitustaululla.

Oikein loistavaa kesän jatkoa ihan jokaiselle.